Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Fryslan Topattractie van Nederland

Looptijd: van 31 maart 2009 tot 6 september 2012

Het project is er op gericht om met een stevig onderbouwde internationale profilering, met meer interne samenhang en met krachtige innovatieve promotiecampagnes, Fryslân beter op de (toeristische) kaart te zetten; om Fryslân ‘Topattractie van Nederland’ te maken.       De doelstellingen van het project zijn:   Imagoverbetering en een versterking van de (inter)nationale positionering van de provincie Fryslân als aantrekkelijke vakantiebestemming; De unieke merken ‘Wadden’, ’11-steden’ en ‘Grenzeloos Varen’ en het ‘Andere Fryslân’ in onderlinge samenhang naar een hoger conceptueel niveau brengen; Het positioneren van Fryslân als unieke bestemming voor zakelijke evenementen en daardoor een toename van het aantal zakelijke bezoekers naar Fryslân; Het opdoen van kennis van de Duitse markt en het opdoen van ervaring met een aantal nieuwe testmarkten; Het realiseren van robuustere promotiecampagnes met meer focus en meer innovatie en cross-/multimediale toepassingen; Dit alles moet leiden tot een toename van omzet en werkgelegenheid door een toename van het aantal toeristische overnachtingen en van het aantal dagbezoekers in de provincie Fryslân.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen