Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Fryslân Fernijt II

Looptijd: van 12 juli 2007 tot 15 september 2011

Om innovatie in Fryslân een impuls te geven steunt de provincie ontwikkelingen die nieuw zijn voor Fryslân. Binnen Fryslân Fernijt II wordt subsidie verleend aan 26 vernieuwende projecten op het gebied van recreatie en toerisme, duurzame energie en water. Vanaf 31 december 2009 kunnen er geen aanvragen meer ingediend worden.  Fryslân Fernijt II bestaat uit de volgende thema’s: 1.Recreatie en Toerisme a.Vernieuwend platteland, beleven krijgt de overhand b.Stedelijk toerisme steeds meer toereikend c.Samenwerken en uitwisselen. Lijntjes leggen om te leren 2.Duurzame energie a.Zonne-energie b.Schoon voortbewegen c.Energie uit reststoffen d.Energiebesparing in gebouwde omgeving 3.Water a.Pilot- en demonstratieprojecten b. Marktontwikkeling    

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen