Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Garantiefonds Microkredieten Amsterdam

Looptijd: van 1 november 2008 tot 31 december 2015

Het Garantiefonds Microkredieten Amsterdam geeft garanties voor bankleningen af aan startende Amsterdamse ondernemers. Deze ondernemers kunnen wegens een gebrek aan zekerheden veelal geen lening krjgen via de reguliere kredietmarkt (banken en beleggers) krijgen.
Hoewel de ondernemers wel beschikken over de juiste capaciteiten en een goed business-plan eisen de kredietverstrekkers zekerheden die de startende ondernemer niet altijd kan bieden.

Het Garantiefonds geeft garanties van minimaal &,euro, 5.000 en maximaal &,euro, 35.000 per onderneming. Met deze garqantieverklaring, een soort tegoedbon, kan de ondernemer naar een bank naar keuze gaan om de lening te krijgen. Het Garantiefonds stelt zich voor maximaal 3,5 jaar borg. Doelstelling is om in de komende jaren 40 startende ondernemers te helpen en daarmee minimaal 40 extra arbeidsplaatsen te genereren. Hiermee wordt een positieve impuls gegeven aan de (wijk)economie. Sociaal-economische emancipatie en ondernemerschap wordt door middel van deze vorm van microfinanciering gestimuleerd.

Samenwerking tussen : gemeente Amsterdam (dienst Economische Zaken en dienst Werk en Inkomen), en Rabobank Amsterdam e.o. De Amsterdamse Ondernemershuizen en het Ondernemersloket Amsterdam Noord zijn aanvraagloket.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen