Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

GATT Patch

Looptijd: van 2016-04-01 tot 2017-06-01
Plattegrond van de locatie van het project

"GATT Technologies is enkele jaren geleden gestart met de ontwikkeling van een chirurgisch plakband (tissue tape) dat het zeer goed plakt op nat weefsel waardoor het uitstekend geschikt is voor het afdichten van naden bij een verbinding van twee stukken darm. Gaandeweg de ontwikkeling is GATT Technologies tot de ontdekking gekomen dat de gepatenteerde NHS-POx-technologie uitermate geschikt is voor toepassing in een hemostatisch (bloedstelpend) hulpmiddel. Op dit moment heeft GATT Technologies een aantal prototypen van de GATT Patch ontwikkeld, een sponsachtig materiaal dat is gecoat met NHS-POx. De coating zorgt ervoor dat bloedstolling plaatsvindt zodra bloed in aanraking komt met de GATT Patch én dat tegelijkertijd de wond wordt afgesloten (sealing). Hierin schuilt ook de essentie van de technologie: het gaat pas plakken zodra het nat wordt!De volgende fase betreft preklinische dierstudies."

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen