Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

GATT Patch

Looptijd: van 1 april 2016 tot 1 juni 2017
Plattegrond van de locatie van het project

"GATT Technologies is enkele jaren geleden gestart met de ontwikkeling van een chirurgisch plakband (tissue tape) dat het zeer goed plakt op nat weefsel waardoor het uitstekend geschikt is voor het afdichten van naden bij een verbinding van twee stukken darm. Gaandeweg de ontwikkeling is GATT Technologies tot de ontdekking gekomen dat de gepatenteerde NHS-POx-technologie uitermate geschikt is voor toepassing in een hemostatisch (bloedstelpend) hulpmiddel. Op dit moment heeft GATT Technologies een aantal prototypen van de GATT Patch ontwikkeld, een sponsachtig materiaal dat is gecoat met NHS-POx. De coating zorgt ervoor dat bloedstolling plaatsvindt zodra bloed in aanraking komt met de GATT Patch én dat tegelijkertijd de wond wordt afgesloten (sealing). Hierin schuilt ook de essentie van de technologie: het gaat pas plakken zodra het nat wordt!De volgende fase betreft preklinische dierstudies."

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen