Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Gecombineerde moleculair diagnostische detectie- en resistentietest voor Mycoplasma genitalium

Looptijd: van 1 juli 2015 tot 31 juli 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Antibioticaresistentie doet zich voor bij allerlei infectieziekten waaronder ook seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). De laatste jaren is gebleken dat een nieuwe, moeilijk kweekbare SOA-bacterie, Mycoplasma genitalium, ook zeer belangrijk is en bovendien veel sneller dan de andere bacteriën resistentie ontwikkelt. In dit project zullen we een moleculair diagnostische test ontwikkelen voor de detectie van M. genitalium, waarbij tegelijkertijd de resistentie wordt bepaald. We gaan hiervoor gebruik maken van qPCR en 2 verschillende detectiemethoden. Deze test zal de behandelend arts in staat stellen de patiënten direct een adequate behandeling te geven met de juiste antibiotica.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen