Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Gedeelde E-Campus voor de transitie naar elektrische luchtvaart

Looptijd: van 1 maart 2022 tot 31 december 2023


Luchthaven Teuge en de gedeelde faciliteit E-Campus moet een belangrijk innovatief centrum en een interessante vestigingsplaats worden voor het versnellen van de transitie naar elektrisch vliegen.

Het is algemeen bekend dat de luchtvaartsector een zeer grote uitstoot heeft van broeikasgassen, met name koolstofdioxide, stikstof en fijnstof. De gedeelde faciliteit E-Campus wordt een innovatief ecosysteem met de focus op elektrische vliegtuigtechnologie, elektrificatie luchthaveninfrastructuur en grondgebonden activiteiten. Het consortium wil de kennis en expertise rondom elektrische luchtvaart bij elkaar brengen in deze gedeelde E-Campus. Het gaat daarbij om mkb-bedrijven in samenwerking met kennis- en onderwijsinstellingen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen