Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Gelders Transitie Centrum

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 31 december 2014
Plattegrond van de locatie van het project

 

In het Gelders Transitie Centrum (GTC) werken onderzoek, onderwijs, overheid en ondernemers ( de 4 O’s) samen in projecten om , via kennisbundeling en –creatie oplossingen te vinden voor vraagstukken op het gebied van energieverbruik, CO2 - uitstoot en duurzame energieopwekking.

De kracht van het GTC is gebaseerd op het netwerk van vooraanstaande Gelderse bedrijven en kennisinstellingen; GTC is gericht op het realiseren van technische en marktgeoriënteerde doorbraakprojecten, waarbij gebruik wordt gemaakt van huidige en nieuwe kennis. Deze doorbraken moeten worden gerealiseerd  door nieuwe ideeën te ontwikkelen via ‘state of the art’(demo) projecten.

Op mondiaal, Europees, nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau moet de samenwerking binnen het GTC een forse bijdrage leveren aan de Gelderse duurzaamheids-ambities van de 4 O’s (onderzoek, onderwijs, overheid en ondernemers).

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen