Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Genenonderzoek project SAAT

Looptijd: van 2016-07-01 tot 2017-09-06
Plattegrond van de locatie van het project

Silicium is een onmisbaar element voor levende organismen en zeker ook voor planten. Ondanks het feit dat de bodem over het algemeen voldoende Silicium bevat, lijden veel planten aan Siliciumgebrek doordat de voedingsstof niet in voor planten opneembare vorm aanwezig en beschikbaar is. De door ReXil Agro ontwikkelde technologie SAAT (Silicic Acid Agro Technology) is gebaseerd op een specifieke (en gepatenteerde) formulering van Siliciumzuur, die het probleem van de beschikbaarheid oplost. In dit project wordt de innovatieve technologie van NSure ingezet om de in plantproeven aangetoonde effectiviteit door SAAT (betere groei, grotere oogst, meer kwaliteit van het product) wetenschappelijk te onderbouwen op moleculair niveau, zodat duidelijk wordt, hoe, waar en wanneer SAAT de activiteit van relevante genen beïnvloedt. NSure analyseert de veranderingen in de activiteit van genen als gevolg van de toediening van het middel. In dit project worden planten onderzocht die onder standaard condities groeien en planten die onder stresscondities groeien. De resultaten dienen ter onderbouwing van productclaims en dit zal naar verwachting sterk bijdragen aan de verkoop van gestabiliseerd siliciumzuur.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen