Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Generation E 2.0

Looptijd: van 1 mei 2019 tot 28 februari 2023


Het Cluster en netwerkproject Generation-E 2 wil de innovatiekracht van mkb ondernemingen versterken.

Het gaat hierbij om innovaties op het gebied van duurzame gebouwen, mobiliteit, infrastructuur, verminderen van schadelijke stoffen en het opwekken en opslaan van duurzame energie. Het cluster wil de innovaties stimuleren en faciliteren door kennis en kunde te bundelen en te delen met de betrokkenen. Daarnaast wil men bedrijven met elkaar in verbinding brengen en meedenken.

De bijna twintig kennispartners uit de regio die zijn aangesloten bij het cluster spelen hierbij een cruciale rol, omdat zij veelzijdig advies kunnen geven.mDe kennispartners worden hierbij aan begeleidingsteams gekoppeld. Hierbij zijn zij verantwoordelijk voor het succes van het traject, ze investeren daarmee eigen tijd in het netwerk.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen