Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Genus Care 2

Looptijd: van 15 december 2021 tot 31 december 2023


Genus Care is een digitale fotolijst voor ouderen en mensen met een cognitieve of motorische beperking, die niet kunnen omgaan met tablets, smartphones of andere beeldbel-oplossingen.

De Genus Care fotolijst bestaat uit een tablet en sensoren. Hij staat is stabiel, zichtbaar, dichtbij en voorzien van een contactknop. Via de een app kunnen betrokkenen foto’s sturen en met de oudere beeldbellen. De sensoren geven direct informatie over de omstandigheden bij de oudere (licht, beweging, geluid, luchtkwaliteit). De privacy is geborgd en familie kan een oogje in het zeil houden. De doelstelling is om Genus Care klaar te maken voor opschaling in de markt. Dit willen de projectpartners bereiken door de fotolijst verder te demonstreren en te valideren bij een groep kwetsbare ouderen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen