Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

GesiFlex

Looptijd: van 6 juni 2017 tot 30 juni 2019
GesiFlex

SimGas is is een Haags MKB-bedrijf. Het richt zich op schone, betaalbare oplossingen van hoge kwaliteit voor energie en sanitatieoplossingen voor de Afrikaanse en Aziatische markt.SimGas wil zorgen voor duurzame toegang tot biogas en kunstmest voor miljoenen mensen door betaalbare flexibele zak verteerder te introduceren bij clienten met een lager inkomen.

De huidige concurrent GesiShamba komt niet tegemoet aan de behoeften van boeren en kleine huishoudens met 1 – 3 koeien. Daarom heeft Sim Gas een nieuw biogas systeem aan de portefeuille toegevoegd: de GesiFlex. Samen met de innovatieve regionale en internationale partners en experts ontwikkelt het bedrijf een nieuw product dat gemakkelijk in gebruik is, betaalbaar, snel en eenvoudig te installeren, betrouwbaar en duurzaam.

In dit project wordt eerst een overzicht gemaakt van bestaande materialen, producten en technologieën. Op basis daarvan komt er een ontwerp en volgt het testen. Als dat succesvol verloopt wordt het apparaat bij 50 klanten in Kenya geïnstalleerd. Verloopt ook dat succesvol dan wordt bekeken waar een lokale productielijn op gezet kan worden. Eind 2018 zou de GesiFlex klaar moeten zijn voor grootschalige uitrol.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen