Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

GesiFlex

Looptijd: van 6 juni 2017 tot 30 juni 2019

Speciaal op de eerste zaterdag van Weekend van de Wetenschap is het kantoor in Den Haag éénmalig open voor belangstellenden om meer te leren over hoe biogas werkt en hoe je zelf biogas kunt opwekken. Ook zijn er een aantal producten te zien en kunnen de medewerkers je alles vertellen over de fabriek in Dar Es Salaam, de verkoop en projecten in Tanzania en Kenia.

6 oktober 2018: 12:00 - 16:00 uur

biogasmaker

Sinds de oprichting in 2009 is SimGas bezig met het bedenken, verbeteren, testen, produceren en verkopen van producten om biogas te maken en te gebruiken. Zij zien biogas als een oplossing voor schone energie op het platteland van (sub)tropische gebieden en zijn begonnen in Tanzania en Kenia met de verkoop van hun producten.

In dit project wordt eerst een overzicht gemaakt van bestaande materialen, producten en technologieën. Op basis daarvan komt er een ontwerp en volgt het testen. Als dat succesvol verloopt wordt het apparaat bij 50 klanten in Kenya geïnstalleerd. Verloopt ook dat succesvol dan wordt bekeken waar een lokale productielijn op gezet kan worden. Eind 2018 zou de GesiFlex klaar moeten zijn voor grootschalige uitrol.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen