Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Gezonde Klassen

Looptijd: van 1 augustus 2007 tot 1 december 2011

 

Om de luchtkwaliteit in de klassen van het basisonderwijs te verbeteren denken vier bedrijven te kunnen aantonen dat een goede kwaliteit van de lucht veel maatschappelijke voordelen oplevert.

Bijvoorbeeld minder zieke kinderen en leerkrachten of een betere Cito-toets score. Het einddoel van het project is een aanpassing aan de huidige bouwnormen zodat de rijksoverheid meer geld uittrekt voor de ventilatieproblematiek van schoolgebouwen. Op zeven lagere scholen in en rondom Zwolle start een pilot met een 0-meting per school, waarbij onder meer gekeken wordt naar de huidige technische voorzieningen, CO2-gehalte, temperatuur, luchtvochtigheid en reinheid, aanwezigheid conciërge en ziekteverzuim. Aansluitend worden installaties geplaatst, vindt monitoring plaats en worden afgeleide effecten zoals ziekteverzuim, Cito score en energiegebruik onderzocht. Ook vindt onderzoek plaats naar besluitvorming over onderwijsbudgetten. In juli 2011 volgt een effectrapportage. Het project Gezonde klassen ontvangt een bijdrage van 243.000 euro.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen