Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Gezonde vezels: de volgende stap

Looptijd: van 25 september 2009 tot 31 december 2013
Plattegrond van de locatie van het project

In dit project werkt uw organisatie aan de ontwikkeling van hoogwaardige ingrediënten die met name aan zuigelingen/kindervoeding toegevoegd worden. Dit product is de specialisatie van Domo in Beilen, alwaar de vestiging wil groeien tot een nog belangrijkere speler op de markt van kindervoeding. Deze ingrediënten staan in de volksmond bekend als gezonde vezels. De merknaam is Vivinal en voor kenners GOS; Galacto-Oligosaccharide. Vivinal is de range voor ‘bio-actieve’ producten. Dit zijn producten die meer doen voor het lichaam dan voedingsstoffen geven. Hier kunnen, zoals bij Vivinal GOS, gezondheidsclaims aan worden verbonden. In dit project zullen vier werkpakketten uitgevoerd gaan worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen