Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Glasbesparend smeren: autonome smeerrobot voor energiebesparing in glasindustrie

Looptijd: van 8 september 2017 tot 30 november 2019
Plattegrond van de locatie van het project

XPAR Vision en STT Products ontwikkelen en valideren een autonome intelligente smeerrobot voor de glasverpakkingsindustrie. Met de huidige onnauwkeurige productietechnologie is het noodzakelijk om de glasverpakking 40% over te dimensioneren ter voorkoming van breuk. Met de innovatieve robot kan het proces zeer nauwkeurig worden, waardoor de hoeveelheid glas per verpakking significant verminderd kan worden met als resultaat een CO2-reductie tot 30%. Ook wordt een 12% CO2 reductie mogelijk in het transport en 3% van afvalstromen. Deze innovatie is nieuw voor de wereld en sluit aan bij de RIS3-agenda. De innovatie levert minimaal 15 à 20 fte op in deze regio.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen