Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Green Box

Looptijd: van 1 april 2016 tot 24 juni 2017
Plattegrond van de locatie van het project

"In de gezondheidszorg wordt lasertechniek voor een verscheidenheid van toepassingen gebruikt waaronder de behandeling van onychomycose (schimmelnagels), de focus van dit project. De theorie achter de laserbehandeling is het lokaal verwarmen van de nagel en zijn nagelbed waardoor de dermatofyten (schimmels) afsterven en er een gezonde nagel kan uitgroeien.
Middels de haalbaarheidsonderzoeken “Green Point” en “LECS” is onderzocht en bewezen dat het mogelijk is om de laserbehandeling te automatiseren en een proof of principle aangetoond. Daarmee staan we nog aan het begin van de ontwikkeling van een werkend eindproduct, geschikt voor marktintroductie.
Tijdens de uitvoer van de haalbaarheidsonderzoeken en de gesprekken met de business development manager zijn er 2 verschillende eindproducten naar voren gekomen welke vanaf hier apart doorontwikkeld moeten worden. Dat is op de eerste plaats het lasersysteem (Green Box) en daarnaast het Expert Systeem. Deze projectaanvraag richt zich op de ontwikkeling van de Green Box. Met behulp van dit R&D project wordt middels een proof of concept aangetoond dat het mogelijk is om de laserbehandeling van een hele voet te automatiseren en om te zetten in een prototype wat daarna middels experimentele ontwikkeling getest en gevalideerd kan worden."

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen