Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Green Health Solutions (tweede herindiening)

Looptijd: van 18 juni 2016 tot 30 september 2021
Plattegrond van de locatie van het project

Het project Green Health Solutions richt zich op nieuwe toepassingen en markten voor planten met gezondheidsbevorderende eigenschappen en daarvan afgeleide producten.

De doelstelling van het project ’Green Health Solutions’ is meervoudig.

Allereerst wordt in het project de marktintroductie voorbereid en in gang gezet voor de plant Bitter Gourd en daarvan afgeleide producten. Aan Bitter Gourd wordt een anti-diabetes werking toegedicht.

Daarnaast fungeert Bitter Gourd als gidssoort voor de ontwikkeling van een werkwijze met een multidisciplinaire werkomgeving en met tools waarmee de marktintroductie kan worden gefaciliteerd en een nieuwe markt kan worden gecreëerd.

Een belangrijke tool die in het project wordt ontwikkeld is een innovatief testinstrumentarium om de gezondheidsbevorderende eigenschappen van planten cq hun inhoudsstoffen aan te tonen.

Uit praktische overwegingen zijn er een aantal deelactiviteiten (met deeldoelstellingen) binnen het project geformuleerd om de hoofddoelstelling te realiseren.

In het project werken bedrijven uit de hele keten m.b.t. Bitter Gourd samen met een aantal kennisinstellingen om de benodigde kennis en capaciteiten te bundelen die nodig zijn voor de ontwikkeling van nieuwe business rond planten met gezondheidsbevorderende eigenschappen.

De looptijd van het project is 4,5 jaar.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen