Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Groei van Saffier kristallen voor de LED industrie

Looptijd: van 11 augustus 2008 tot 31 juli 2010

Het project betreft de ontwikkeling van een kosten- en energie-efficiënt productieproces van saffierkristallen en de daaruit te produceren wafers voor de LED industrie. Het gaat om industrieel onderzoek in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen en Russisch/Duitse partners. Het doel van het project is het ontwikkelen van kennis ten aaanzien van het groeiproces van saffierkristallen en het produceren van wafers daaruit. Uiteindelijk is het doel de grootschalige en kwalitatief hoogwaardige productie van wafers in Noord Nederland voor de LED-industrie mogelijk te maken.   CrystalQ is een sterk op ontwikkeling gerichte organisatie die de omslag maakt vanuit die ontwikkeling naar een productiebedrijf van zeer hoogwaardig technisch materiaal. CrystalQ richt zich  op het groeien van saffier en het daaruit maken van materiaal wat in onder meer de LED industrie wordt gebruikt.       

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen