Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Groeivoucher Deep Branch

Looptijd: van 1 september 2021 tot 31 december 2021
Plattegrond van de locatie van het project

Deep Branch is een biotech start-up gespecialiseerd in duurzame en schaalbare fermentatie technologie, waaronder de gepatenteerde ProtonTM, waarmee industriële gas emissies worden omgezet tot eiwitten voor de (dier)voedingsindustrie. Oorspronkelijk opgericht en gevestigd in Nottingham, beoogt Deep Branch vanuit strategisch oogpunt (een deel van haar) commerciële en technische activiteiten naar Nederland te verplaatsen. Met deze Groeivoucher voor Biobased Industries biedt Kansen Voor West ondersteuning aan Deep Branch om, in samenwerking met CE Delft, een Life-Cycle Assessment (LCA) uit te voeren. Deze LCA geeft Deep Branch inzicht in milieu-hotspots in de Proton™ productie, in de milieuprestaties van Proton™ ten opzichte van conventionele, soja-gebaseerde eiwitbronnen, en in de beïnvloeding van milieueffecten van Proton™ door o.a. veranderingen in de grondstoffen/energiebronnen en productielocatie. Deze gegevens zijn voor Deep Branch essentieel om te bepalen wat de techno-economische bottlenecks en de optimale business case zal zijn voor Proton™, en om de business case pilot-ready te maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen