Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Groene Carré Zuid en West

Looptijd: van 11 april 2008 tot 31 januari 2015
Groene Carré Zuid en West

Groene Carré Zuid en West zorgt voor verbetering in de kwaliteit van de leefomgeving rondom Schiphol. Het Groene Carré bestaat uit 4 groene recreatiegebieden tussen Haarlem en Hoofddorp.

Het project zorgt naast verbetering in de kwaliteit van de leefomgeving rondom Schiphol, voor recreatieve en ecologische verbindingen tussen de gebieden en met de steden. Het project zorgt ook voor de verbinding met andere groengebieden zoals die van Spaarnwoude, het Haarlemmermeerse Bos en het groengebied rond de z.g. 'Bulderbaan' van Schiphol. Het gaat onder andere om fiets-, wandel-, en ruiterpaden.

Voor de liefhebber zijn er ook locaties waarvandaan men vliegtuigen kan spotten.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen