Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Growfoam

Looptijd: van 1 januari 2020 tot 31 december 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Foamplant B.V., in deze aanvraag begeleid door ASQA Subsidies B.V., wil binnen dit valorisatieproject een industrieel pilot-productiesysteem ontwikkelen voor het produceren van een nieuw productplatform duurzame, biodegradeerbare en automatiseerbare teeltsubstraten voor verschillende marktsegmenten in de tuinbouwsector. Foamplant merkt dat in de verschillende segmenten van de tuinbouwsector nog veel gebruik wordt gemaakt van minder duurzame (fossiele) substraten wat leidt tot veel vervuiling. Daarbij komt dat het merendeel van alle substraten niet in een geautomatiseerd verwerkingsproces passen. Foamplant onderscheidt zich van haar concurrenten omdat zij niet afkomstig is uit de tuinbouwsector, zodoende kan zij out-of-the box oplossingen en zeer innovatieve producten leveren. Het valorisatieproject vormt een wezenlijke stap voor het bedrijf om haar productietechnologie op te schalen naar industriële volumes en voor ieder marktsegment de schuimsubstraten te produceren met de gewenste lucht- en watercapaciteit.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen