Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

GVB Exploitatie BV – Opleidingen 2009-2010

Looptijd: van 1 oktober 2009 tot 30 september 2010
Plattegrond van de locatie van het project

GVB kampt met een grote populatie laag- of niet-geschoolde werknemers. Het betreft een grote groep instromers jonger dan 24 en een grote groep medewerkers ouder dan 45 jaar. Het GVB brengt zijn werknemers met subsidie van het ESF naar een hoger opleidingsniveau. Welke opleiding zij ook volgen, uiteindelijk staat alles in het kader van een betere dienstverlening aan de reiziger. De medewerkers zelf profiteren er ook van: zij verhogen hun perspectief op de arbeidsmarkt en verbreden hun inzetbaarheid, evenals hun doorgroeimogelijkheden. Het programma voorziet onder meer in de volgende opleidingen: Incidenten, veiligheid en weerbaarheid; Bestuurder; Conducteur; Techniek en werkplaats en Overige opleidingen. De opleidingen gaan tot mbo-4-niveau.

Wist je dat?

Voor de periode 2014-2020 is € 507 miljoen beschikbaar. Hiermee wordt de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de duurzame arbeidsinzet van werkenden bevorderd.

Gemeenten gebruiken ESF subsidie voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals mensen met een arbeidsbeperking, werkzoekende 50-plussers, mensen zonder werk of uitkering waaronder (laagopgeleide) vrouwen en gedetineerden.

Dit betekent dat binnen de projecten aandacht wordt besteed aan het creëren van gelijke kansen voor personen die door bepaalde kenmerken, zoals bijvoorbeeld geslacht, ras, leeftijd of seksuele gerichtheid, een (extra) achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Leerlingen van deze scholen, die in aanvulling op het regulier onderwijs ondersteuning nodig hebben of die na het verlaten van de school begeleiding nodig hebben bij het vinden van een baan, worden hiermee geholpen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen