Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

H2 MilkRun: de aanjager voor de waterstof economie

Looptijd: van 1 september 2020 tot 1 januari 2023
Plattegrond van de locatie van het project

De partners in het project ‘H2-MilkRun’ ontwikkelen twee vrachtwagens in twee verschillende formaten die rijden op waterstof én die gebruik maken van een mobiel waterstof tanksysteem. Bedrijven, die bereid zijn om over te stappen op waterstof, kunnen vervolgens het gebruik van waterstof voor hun voertuigen (heftrucks, agrarische machines, schoonmaakwagens enz.) uitproberen. De reden hiervoor is dat bedrijven zich nu nog niet aan het gebruik van waterstof verbinden zonder dit eerst te proberen. Doormiddel van een proefperiode waarin de waterstof naar het bedrijf wordt gebracht (‘pomp komt naar je toe’) is dit op te lossen. Bevalt het, dan kan worden overgegaan tot aanschaf van een eigen waterstof tankstation of structurele inzet van het mobiele tanksysteem.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen