Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

H2Healthcare

Looptijd: van 1 januari 2022 tot 31 december 2023


Ziekenhuis Rijnstate wil binnen de patiëntenzorg steeds meer gebruik te maken van duurzame oplossingen. Het ziekenhuis streeft ernaar om in 2030 een CO2-reductie van 49% te realiseren ten opzichte van 2015 en in 2050 een reductie van 95%.

De nieuwbouw op locatie Elst is een biedt de mogelijkheid om hieraan invulling te geven. Dit door in te zetten op duurzame en gasloze energieoplossingen met hernieuwbare energiebronnen en de inzet van waterstoftechnologie. De demonstratie van het duurzame energiesysteem, dient als showcase voor de zorgsector, maar biedt ook mkb-bedrijven en andere belanghebbenden de mogelijkheid om kennis en kunde op te doen. In de uitvoeringsfase van het H2Healthcare project zijn verschillende bedrijven uit de regio betrokken die een actieve rol vervullen bij de realisatie van het energiesysteem.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen