Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Haalbaarheid productie vezelversterkte composiet producten d.m.v. 3d printen

Looptijd: van 20 mei 15 tot 27 juli 16
Plattegrond van de locatie van het project

Composiet materialen en dan specifiek continu vezelversterkte kunststoffen zijn relatief nieuwe materialen waar het gebruik de laatste decennia steeds van toeneemt. Deze materialen hebben hoge specifieke sterkte en stijfheid en zijn zeer duurzaam. Toepassingen zijn zeer divers; vliegtuigen zijn vrij bekend, maar ook in auto’s (bijvoorbeeld de nieuwe BMW i3), windmolen bladen, bruggen en zelfs sluisdeuren is aangetoond dat deze materialen grote voordelen bieden. Voor een groot deel van de composiet producten markt wordt veelal een mal vervaardigd aan de hand van een plug, een vorig onderdeel of door deze direct uit te frezen aan de hand van een CAD model. Zeker wanneer het om relatief kleine productie oplages gaat, vormt elk van deze trajecten een significante kostenpost. Hierdoor is er een markt voor het malloos produceren van composietproducten. Een andere ontwikkeling die de laatste decennia heeft plaatsgevonden is op het gebied van additive manufacturing en/of 3D printen. Zeker de laatste 5 jaar is hier veel aandacht voor geweest omdat het ook voor consumenten bereikbaar is. Er zijn verschillende technieken, maar zogenaamde DLP en SLA technieken zijn voor dit project in eerste instantie het meest relevant. Beiden werken op basis van licht uithardende polymeren. Het proces dat nu bedacht is om malloos produceren van composieten mogelijk te maken, maakt gebruik van deze 3d printtechnieken. Hierdoor is het mogelijk om zonder tussenkomst van een plug of mal direct uit de computer een vezelversterkt product te fabriceren. De duidelijke voordelen van de methode zijn kosten besparingen op de materiaal- en arbeidskosten die normaal in de plug en de mal gaan zitten. Daarnaast biedt het proces enkele mogelijkheden op het gebied van rapid prototyping of het snel produceren van spare parts. Ten opzichte van 3d printen met onversterkt materiaal, hebben composiet producten een stijfheid en sterkte die vele malen hoger ligt; het is zelfs mogelijk stalen constructies te vervangen door composiet.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen