Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Haalbaarheidsproject Ontwikkeling medische verpakkingen voor katheters

Looptijd: van 1 juli 2015 tot 31 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Doelstelling van het project is de ontwikkeling van een nieuwe, innovatieve en duurzame katheterverpakking van hoogwaardige papiersoorten. Hiertoe wordt in eerste instantie een product-concept ontwikkeld en getest. Deze concept development dient als basis voor de verdere ontwikkeling van duurzame katheterverpakkingen, waarbij de meerwaarde voor eindgebruikerseisen en logistieke eisen van de keten voorop staat. Coldenhove ziet kansen in de ontwikkeling van een innovatieve, duurzame katheterverpakking, die te steriliseren is d.m.v. radioactieve bestarling of sterilisatie-gas (ethyleen oxide) om kiemen onschadelijk te maken.
Projectactiviteiten richten zich o.a. op de ontwikkeling van verschillende variëteiten katheters (geschikt voor toediening door ziekenhuispersoneel, geschikt voor toediening door patiënt zelf; deze variaties hebben directe invloed op de gewenste houdbaarheid, verpakkingseisen zoals sterkte, uitpak-gemak) en op het materiaalgebruik (verpakking bestaat uit één zijde papier en één zijde folie-laag; moeilijkheid ligt in het realiseren van een steriele, betrouwbare verpakking met gewenste seal-hardheid).

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen