Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Haalbaarheidsproject Ontwikkeling medische verpakkingen voor katheters

Looptijd: van 1 juli 15 tot 31 december 15
Plattegrond van de locatie van het project

Doelstelling van het project is de ontwikkeling van een nieuwe, innovatieve en duurzame katheterverpakking van hoogwaardige papiersoorten. Hiertoe wordt in eerste instantie een product-concept ontwikkeld en getest. Deze concept development dient als basis voor de verdere ontwikkeling van duurzame katheterverpakkingen, waarbij de meerwaarde voor eindgebruikerseisen en logistieke eisen van de keten voorop staat. Coldenhove ziet kansen in de ontwikkeling van een innovatieve, duurzame katheterverpakking, die te steriliseren is d.m.v. radioactieve bestarling of sterilisatie-gas (ethyleen oxide) om kiemen onschadelijk te maken. Projectactiviteiten richten zich o.a. op de ontwikkeling van verschillende variëteiten katheters (geschikt voor toediening door ziekenhuispersoneel, geschikt voor toediening door patiënt zelf; deze variaties hebben directe invloed op de gewenste houdbaarheid, verpakkingseisen zoals sterkte, uitpak-gemak) en op het materiaalgebruik (verpakking bestaat uit één zijde papier en één zijde folie-laag; moeilijkheid ligt in het realiseren van een steriele, betrouwbare verpakking met gewenste seal-hardheid).

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen