Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Haalbaarheidsstudie industriële besturing in combinatie met draadloze communicatie

Looptijd: van 25 mei 2015 tot 31 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

KITE Robotics B.V. ontwikkelt een reinigingsrobot ten behoeve van het reinigen van gevels van grote gebouwen.

Architecten krijgen hierdoor nóg meer vrijheid in ontwerp, glazenwassers lopen minder risico, gebouwbeheerders hebben lagere kosten en iedereen kan genieten van schone gebouwen. De communicatie tussen de verschillende aandrijvingsmodules van KITE Robotics is complex, waarvoor de hulp wordt ingeroepen van een expert.

De KITE glazenwasrobot reinigt glas, gevels en daken op lage én grote hoogte, ook in hoeken die doorgaans moeilijk bereikbaar zijn. Dit gebeurt kostenefficiënt, zonder menselijke handelingen en volgens een duurzame methode.

De Kite reinigiginsrobot werkt inmiddels op dieverse gebouwen: Lees verder. Bekijk hier een demonstratie van de Kite reinigingsrobot

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen