Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Park 21

Looptijd: van 28 augustus 2008 tot 30 juni 2015
park21

Het project richt zich op de uitbreiding van de recreatiegebieden en het netwerk van recreatieve verbindingen in de metropoolregio Amsterdam met verbindingen tussen Amsterdam, recreatiegebied Spaarnwoude en Haarlem.

Het gaat in dit project om de aanleg van fietsbruggen, groengebieden, aansluiten van groengebieden op woongebieden, aansluiten van nieuwe verbindingen op de bestaande recreatieve structuur, aanleggen van locaties voor waterberging, aanleg van voorzieningen zoals een basketbalveld, mountainbike parcours en manifestatieveld en watergangen en natuurvriendelijke oevers.

De werkzaamheden zijn in volle gang, en in Park 21 is een voorproefje te zien hoe het straks gaat worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen