Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Haarlemmermeer Overbruggen

Looptijd: van 28 augustus 2008 tot 31 december 2015

Het project richt zich op de uitbreiding van de recreatiegebieden en het netwerk van recreatieve verbindingen in de metropoolregio Amsterdam met verbindingen tussen Amsterdam, recreatiegebied Spaarnwoude en Haarlem.

Door de uitbreiding van recreatiegebieden en het netwerk van recreatieve verbinding zal het tekort aan openbaar groen in het gebied tussen Amsterdam en Haarlem flink worden teruggedrongen.
Dit draagt bij aan een oplossing voor maatschappelijke vraagstukken als de toename van de recreatiemobiliteit, vermindering van het autogebruik naar bestaande recreatiegebieden, vermindering van de uitstoot van fijnstof, verbetering van de leefbaarheid en daarmee de volksgezondheid.

Het gaat in dit project om de aanleg van fietsbruggen, groengebieden, aansluiten van groengebieden op woongebieden, aansluiten van nieuwe verbindingen op de bestaande recreatieve structuur, aanleggen van locaties voor waterberging, aanleg van voorzieningen zoals een basketbalveld, mountainbike parcours en manifestatieveld en watergangen en natuurvriendelijke oevers.

Deze activiteiten zullen leiden tot een toename van het aantal recreanten, een verbetering van het leefklimaat van de inwoners Zwanenburg door een groengebied waar zijn kunnen ontspannen, een verbetering van de regionale bereikbaarheid door fietspaden en een verbetering van het vestigingsklimaat.

Samenwerking tussen : provincie Noord-Holland, Rijk, de gemeente Amsterdam en Haarlemmermeer.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen