Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Habitatherstel in de Visbeekvallei

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 31 december 2014

Doel van dit project is het op grote schaal herstellen van natuurlijke leefgebieden in de Visbeekvallei. Het gaat met name om weiden waar het pijpenstrootje groeit, heidegebieden, vengebieden en alluviale bosgebieden. Maatregelen zijn onder meer duurzame begrazing, het verwijderen van de voedselrijke bovenste bodemlaag en rooien van dennenaanplant. Het beheer zal onder meer gebeuren door plaatselijke vrijwilligers. Er komen betere faciliteiten voor bezoekers en meer communicatiemiddelen (brochures en folders).

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen