Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Havenmeestervoorziening Zwolle

Looptijd: van 1 juli 2014 tot 31 december 2015

 

Constructie van een havenmeestervoorziening met daarin sanitaire voorzieningen en een inzamelpunt voor afvalwater. Tevens worden de technische installaties voor riolering  e.d. opgenomen die nu op het Rodetorenplein staan.

Het nieuwe gebouw biedt plaats aan douches en toiletten voor bezoekers van de passantenhaven. Ook komt er een installatie voor het verzamelen van scheepsafvalwater van pleziervaartuigen en een kantoortje voor de havenmeester. Tijdens marktdagen kunnen ook de marktmeesters hier kantoor houden. In het gebouw worden ook de technische installaties voor riolering e.d. opgenomen. Hierdoor kunnen de losse kasten op het plein verdwijnen en is het Rodetorenplein beter geschikt voor evenementen.

Met de nieuwe voorziening wordt de toegankelijkheid van Zwolle vanaf het water verbeterd. Ook wordt de organisatie van evenementen op het Rodetorenplein ondersteund. Dit past goed bij de EFRO doelstelling om de aantrekkelijkheid en de leefbaarheid van de openbare ruimte in de binnenstad te vergroten.

Bekijk hier een video van het ontwerp

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen