Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Health Aging

Looptijd: van 23 maart 2017 tot
Health Aging

Gezond ouder worden - een Euregionale uitdaging en opportuniteit. In vergelijking met andere West-Europese regio's blijft de vergrijzing in de Euregio Maas-Rijn progressief toenemen. De stijging van het aantal ouderen gaat gepaard met ouderdom gerelateerde chronische aandoeningen zoals reumatiöde artritis (RA), astma, chronische obstructieve longziekten (COPD), neurodegeneratieve (bv.MS) en cardiovasculaire ziekten (CVD), zeker in combinatie met een ongezonde levensstijl, zoals van toepassing binnen de Euregio Maas-Rijn. Er is duidelijk  nood aan strategieën om leeftijd gerelateerde chronische ziekten zo vroeg mogelijk te identificeren, patiënten zo efficiënt mogelijk te behandelen en het verouderingsproces te vertragen. Dit project is uniek op het vlak van nieuwe diagnostische tools voor de vroegtijdige diagnose van (immuun)veroudering, maar ook op het vlak van de bijdrage tot het ontwikkelen van meer specifieke therapieën voor patiënten, en het vertragen van de veroudering van het immuunsysteem via voedingssupplementen (nutraceuticals).

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen