Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

HealthTech Park

Looptijd: van 10 maart 2016 tot 31 december 2019
HealthTechPark

De Gemeente Amsterdam heeft in 2013 besloten dat het gebied rond station Holendrecht, (en daar binnen vooral Zuidoost Zuid) moet transformeren van een monofunctioneel kantorengebied naar een multifunctionele en levendige stadswijk.

Onlangs heeft het AMC besloten actiever te worden in dit gebied. Het doel van dit project het Health Tech Park te ontwikkelen dat als spil fungeert tussen de andere gebiedsontwikkelingsinitiatieven.

Het AHTC (Amsterdam Health and Technology Center) gebouw staat hierbij centraal en zal als katalysator fungeren voor ontwikkeling van het gebied Zuidoost Zuid en AMC. In het AHTC worden minimaal 30 ondernemingen gevestigd, waarvan 20 spin-off bedrijven, en worden er 40 directe banen gecre

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen