Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Healthy Ageing Network Noord-Nederland

Looptijd: van 25 juni 2009 tot 31 december 2013

Het is de ambitie van het UMCG om samen met een aantal relevante partners van Noord-Nederland een kenniscluster te vormen op het gebied van Healthy Ageing. Op initiatief van het UMCG heeft een kwartiermaker het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) opgericht. Het HANNN wordt ondersteund door verschillende organisaties, waaronder UMCG, Hanze Hogeschool, NHL, provincies en gemeenten en bedrijven als PRA International BV, Xendo BV, Syncom BV, Schering-Plough. Het doel van HANNN is het creëren van kansen voor meer omzet en bedrijvigheid, door het stimuleren van kennisontwikkeling, innovatie/kennisvalorisatie en business development rond “alles in, op en aan de mens om gezond oud te worden”. HANNN spitst zich toe op vijf kerngebieden: lifesciences, food & nutrition, medical technology, care & cure en healty lifestyle. Met HANNN bouwen bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en intermediaire organisaties gezamenlijk voort op bestaande initiatieven en programma’s die in de filosofie van Healthy Ageing staan. HANNN fungeert als paraplu: het biedt de losse initiatieven een overkoepelend perspectief, plaatst ze in een Noord-Nederlandse strategie, en biedt een bovenregionaal podium. HANNN stimuleert, versnelt en verbindt.      

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen