Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Heijmans adaptief multi-bron smart grid

Looptijd: van 1 oktober 2019 tot 31 maart 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Als derde woningbouwbedrijf van Nederland is Heijmans reeds jaren bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe energiesystemen die zijn gebaseerd op koolstofarme technologieën. In de afgelopen jaren heeft Heijmans diverse state-of-the-art energiesystemen in praktijk getest. Echter zijn deze energiesystemen onvoldoende voor wat de energietransitie vereist. Op basis van deze praktijktesten heeft Heijmans het adaptief multi-bron smart grid ontwikkeld.
Om de energietransitie verder aan te jagen wordt een innovatiecluster ingericht en opgestart. Hierbij zijn een groot aantal kennispartners reeds betrokken en in de loop van het project wordt het aantal verder uitgebreid. De doelstelling van het project is het testen, demonstreren en realiseren van het Heijmans adaptief multi-bron smart grid. In het project worden drie demonstraties uitgevoerd binnen de gebouwde omgeving.
Heijmans wil de energietransitie aanjagen door het realiseren van decentrale duurzame opwekking en distributie daarvan in de gebouwde omgeving. De kleinschaligheid van het energiesysteem zorgt voor lagere investeringskosten en snel op gang komende revenuen wat economische risico verminderd. Als resultaat van het project wordt verwacht dat aanvullende woningprojecten worden binnengehaald met een omzetstijging en een groei in fte. Om de grootschalige uitrol verder te versnellen wordt een innovatiecluster opgericht waarin de belangrijke stakeholders zijn vertegenwoordigd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen