Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Hello fresh food, bye bye diaper!

Looptijd: van 2016-04-01 tot 2017-03-31
Plattegrond van de locatie van het project

De food verpakkingsindustrie moet de komende jaren flink veranderen. Er wordt steeds meer bekend over de gevaren van migratie van voedselverpakkingen en het voedsel, iets wat niet toegestaan is in de voedselindustrie. Op dit moment is hier echter wel sprake van bij het gebruik van luiers in verpakkingen voor vlees en vis. Alleen al in Nederland worden er 1,25 miljard schalen per jaar geproduceerd, waarvan 80% gebruik maakt van de luiers of pads. Bliston Plastics heeft hiervoor een alternatieve verpakkingsmethode in handen, genaamd de BeeMagicTray, waarvoor zij exclusieve productierechten hebben verworven. Ook voor de consument is de nieuwe verpakkingswijze gewenst, daar het mogelijk is de houdbaarheid te verlengen, hygiëne te vergroten en het uiterlijk van de producten te verbeteren. Kortom, op naar volwassenheid in de verpakkingsindustrie, de luiers mogen letterlijk uit.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen