Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Hergebruiken brood- en snijafval

Looptijd: van 7 maart 2016 tot 1 maart 2017
Plattegrond van de locatie van het project

"Bakkerij W. Wiltink B.V. is een industriële bakkerij met een uitgebreid assortiment aan dagvers brood en andere specialiteiten. Alle producten worden “in-house” geproduceerd. Bij het bakken, snijden en verpakken ontstaat dagelijks een zeer grote afvalstroom. Daarnaast wordt dagvers brood dat niet meer verkocht mag worden terug gestuurd naar de bakkerij. De totale afvalstroom heeft hierdoor een omvang van ca. 800.000 kg. per jaar. Bakkerij Wiltink streeft er naar een oplossing zodat deze afvalstromen hergebruikt kunnen worden als grondstoffen in het productieproces. In dit project laat men daarom een technologie ontwikkelen om broodafval, zoals mislukte broden, snijafval, kruimels en overproductie, te verwerken in en om te zetten in bruikbare grondstoffen. Hekomgo B.V. heeft uitgebreide ervaring met technologische ontwikkelingen in de food sector en in het bijzonder de bakkersbranche. Derhalve is zij de aangewezen partij voor het uitvoeren van de experimentele ontwikkelfase van dit project."

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen