Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Herinrichting Openbare Ruimte Katendrecht

Looptijd: van 21 juli 2009 tot 29 februari 2012

Het project wil de kwaliteit van de openbare ruimte en daarmee de leefomgeving in Katendrecht verbeteren. Daarnaast moet het project meer toeristen lokken, die vooral komen voor de SS Rotterdam en zo ook naar de wijk Katendrecht. Het project richt zich op het verbeteren van de bereikbaarheid van Katendrecht en de SS Rotterdam voor voetgangers en fietsers, het aanleggen van een helingbaan en de inzet van de amfibiebus Splashtours door de aanleg en onderhoud van een strandje. Het project leidt tot het behoud en verbetering van het cultuur-historisch erfgoed.

Samenwerking tussen : Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, OZB-fonds Feijenoord en Splashtours.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen