Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Herinrichting Scheepstimmermanslaan

Looptijd: van 17 februari 2015 tot 31 december 2015
scheepstimmermanslaan

Scheeptstimmermanslaan kreeg binnenstedelijke allure

De Scheepstimmermanslaan is een volwaardige schakel geworden in de aantrekkelijke verbinding tussen het Centraal Station via de Westersingel naar de toeristisch interessante Veerhaven. De herinrichting van het ‘beneden deel’ van deze laan maakt deel uit van de inspanningen van de gemeente Rotterdam om belangrijke pleinen, straten en verbindingsroutes in de binnenstad te verbeteren.

Aan het uitgevoerde herinrichtingsplan van de Scheepstimmermanslaan-beneden droeg Kansen voor West een steentje bij. Dit deel kreeg een nieuwe bestrating, doorgaand verkeer werd verboden terwijl laden en lossen voortaan alleen nog maar op bepaalde tijden is toegestaan. Parkeervakken moesten wijken voor meer terrasruimte en de fietsklemmen hebben bovenaan het talud een plek gekregen. Op dit talud werden de stenen vervangen door vaste planten. Al met al is dit besloten stukje Scheepstimmermanslaan minder rommelig geworden, mede dankzij het vervangen van losse afvalcontainers van de ondernemers door ondergrondse containers. Het een en ander leidde ook tot een afname van het aandeel animeerbars ten bate van hoogwaardiger horecazaken. Tegelijkertijd kreeg ‘om de hoek’ de Westzeedijk-beneden tussen de Van Vollenhovenstraat en de Scheepstimmermanslaan een nieuwe bestrating.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen