Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Herinrichting Singels-west, Arnhem centraal - Nieuwe Plein

Looptijd: van 1 november 2013 tot 1 juni 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

De gemeente Arnhem wil een betere verbinding creëren tussen station Arnhem Centraal, de binnenstad, het Rijnbooggebied en de Rijnkade door de oversteek Arnhem Centraal-Nieuwe Plein opnieuw in te richten.

Directe aanleiding hiervoor is de nieuwbouw van het station Arnhem Centraal en het nieuwe Kenniscluster "Rozet" als onderdeel van het project Rijnboog. Om deze en de nog te realiseren voorzieningen in het Rijnboog gebied goed te kunnen laten functioneren en de Arnhemse binnenstad optimaal van de nieuwe ontwikkelingen te laten profiteren zijn veilge en aantrekkelijk looproutes nodig. De looproutes moeten het station Arnhem Centraal,binnenstad, Rijnbooggebied en de Rijnkade via de Westelijke Singels met elkaar verbinden.

Daarnaast vormden de singels van oudsher al een gezichtsbepalende entree van de stad met aanliggende historische gebouwen als Music Sacrum, Rembrandt Theater, Luxor en de schouwburg. Met de uitvoer van dit project moeten de Westelijke singels het visitekaartje van de stad worden en een bijdrage leveren aan een groen imago waarbij de publieke functie wordt opgewaardeerd en het parkachtige karakter in ere hersteld.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen