Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Herinrichting Zandlaan e.o./ Kenniscampus Ede

Looptijd: van 1 januari 2012 tot 30 september 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

Binnen het project worden de Zandlaan en omliggende wegen in Ede heringericht.

Hierdoor wordt de kwaliteit van de openbare ruimte en verkeersveligheid verbeterd. De Kenniscampus krijgt een meer open karakter en sluit beter aan op de omliggende gebieden. Het project maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van de Kennisas in Ede. De kern hiervan wordt gevormd door de WUR-campus en de Kenniscampus.

Ede heeft als doel zichzelf als kennisstad te profileren. Hiervoor moet onder andere een doorlopende leerlijn in het onderwijs (van VMBO tot universitair) worden gerealiseerd, waarbij op alle niveaus een goed afgestemde relatie met het bedrijfsleven bestaat. Vanzelfsprekend is Food het leidende thema in deze regio. De gemeente investeert samen met de CHE, Het Streek, ROC A12, Aeresgroep/PTC+ en woningcorporaties Idealis en Woonstede in het gebied Kenniscampus om bovengenoemde ambitie te realiseren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen