Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Herkomsttracering en Kwaliteit als basis voor Economische Meerwaarde (HEKEM)

Looptijd: van 1 mei 2013 tot 1 oktober 2015
Plattegrond van de locatie van het project

 

Het project beoogt het ontwikkelen, testen en implementeren van een prototype van een tracking en tracing systeem voor de agro-producten voor diverse ketens t.b.v. de meerwaarde en de borging van de kwaliteit in de productketen.

Het vernieuwende aan het te ontwikkelen systeem is dat door de transparantie er een meerwaarde op kwaliteit en betrouwbaarheid ontstaat. In tegenstelling tot bestaande tracing-systemen is dit een systeem dat  in staat is om zowel voorwaarts als achterwaarts producten te volgen waarbij mede vanwege mindere administratieve lasten het systeem ook klantvriendelijker is.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen