Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

ACT Achterhoeks Centrum Technologie

Looptijd: van 1 april 2008 tot 1 oktober 2010

 

Bij ACT gaat het om de ontwikkeling van producten vanuit een meer technische invalshoek. Het ACT ondersteunt de Achterhoekse maakindustrie (productie) bij alle soorten vragen op technologisch en bedrijfskundig gebied. 

Dit doet het ACT door een actieve uitwisseling te stimuleren van kennis van kennisinstituten zoals TNO en de Hogeschool Arnhem Nijmegen met kennis van het bedrijfsleven door bijvoorbeeld de inzet van studenten in projecten en de inzet van lectoren. Het ACT is van en voor ondernemers en richt zich op experimenten zoals open innovatie. Bij open innovatie zoeken ondernemers samen met hun klanten, toeleveranciers of andere stakeholders naar verbeteringen. Het ACT ontvangt een bijdrage van 300.000 euro.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen