Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Het blockchain hackathon innovatieprogramma

Looptijd: van 3 februari 2017 tot 11 mei 2021
Plattegrond van de locatie van het project

Dutch Blockchain Hackathon BV (DBH) biedt het grootste open blockchain innovatie programma van Europa. Het doel: ‘Co-creating the next operating system for improving society’, oftewel, blockchain technologie inzetten om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Het open blockchain innovatie programma heeft als doel om in een open sfeer de meest kansrijke toepassingen van blockchain technologie verder te ontwikkelen.

Het open blockchain innovatie programma bestaat uit zes ecosystem meet-ups, een hackathon, een acceleratie-traject voor de hackathon winnaars en twee post-hackathon showcase conferenties, waarvan één internationaal. Tegelijkertijd is een sterk groeiende blockchain community actief (medio januari ’17: 1200+ leden) die beheerd wordt door Dutch Blockchain Hackathon. De community is een mix van techneuten, studenten en programmeurs, maar kent ook vele MKB-ondernemers en medewerkers van private en publieke partners.

Dutch Blockchain Hackathon BV en haar strategische partners willen een marktontwikkeling in gang zetten teneinde een innovatief blockchain ecosysteem te creëren. Voor Noord-Nederland biedt dit programma de kans om zich (inter)nationaal op de kaart te zetten als regio waar blockchain innovaties tot stand komen. Het programma betrekt een brede regionale blockchain community, nationale multinationals, regionaal MKB en kennis- en onderwijsinstellingen en koppelt hen aan ontwikkelaars. Het programma vindt hierbij de aansluiting met bestaande Noord-Nederlandse innovatie agenda’s, waaronder de NIA 2014-2020. Hierin is digitalisering opgenomen als verbindend thema tussen verschillende investeringslijnen. Uitdagingen binnen dit thema zijn het bij elkaar brengen en stimuleren van samenwerking tussen netwerkpartners op het gebied van big data, e-infrastructuur, e-Science en connectiviteit, het beschikbaar maken van dit netwerk en samen met het bedrijfsleven de uitdaging oppakken. Het innovatie blockchain programma pakt deze uitdaging op.

Het programma leidt tot de ontwikkeling van nieuwe blockchain applicaties door nieuwe samenwerkingsverbanden. De ontwikkeling en toepassing van de techniek leidt tot het toekomstbestendiger maken verdienmodellen van het gevestigd MKB. Bovendien leidt het tot de oprichting van nieuwe bedrijven die vernieuwende bedrijfsmodellen toepassen, waarmee werkgelegenheid wordt gecreëerd.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen