Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Het CO2-arme Stiltrilblok (2)

Looptijd: van 9 september 2019 tot 31 januari 2023


De partners in dit project ontwikkelen een nieuw bindmiddel voor beton. Dit wordt gemaakt van kunststof restafval. Zo ontstaat een nieuw soort beton zonder gebruik van fossiele grondstoffen.

Ook is het een oplossing voor het gebruik van onbruikbare kunststof afvalstof. In een periode van 5 jaar wordt hiermee ongeveer 26.000 ton CO2-uitstoot bespaard en neemt het gebruik van fossiele grondstoffen af. De nieuwe betonsoort dient in eerste instantie om een Stiltrilblok te maken voor de wegenbouw. Deze blokken liggen aan de rand van de weg om bestuurders te waarschuwen wanneer ze richting de berm sturen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen