Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Het dier centraal

Looptijd: van 2016-12-01 tot 2018-11-30
Plattegrond van de locatie van het project

Het doel van dit project is een intelligente ruwvoerrobot voor de kalverhouderij te ontwikkelen die veel meer is dan een zelfrijdende voermengwagen. Door interactie met sensoren en die input te vertalen naar het voerschema, wordt de robot breder inzetbaar, eenvoudiger te implementeren. De robot wordt geïntegreerd in de keten waardoor gegevens gekoppeld en uitgewisseld kunnen worden. Er worden functionaliteiten aan de robot toegevoegd en het aantal ruwvoerrobots op een bedrijf worden uitgebreid. Hierbij kan de robot telkens een specifieke functie vervult zoals voeren, melk doseren.. Door de modulaire opbouw is het ook mogelijk om een veegunit te integreren. Einddoel is dus een nieuwe generatie robots te ontwikkelen waarbij vooral gelet wordt op bredere inzetbaarheid, het integreren in de keten en het toepassen van meer robots in één systeem.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen