Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Het Geheim van Graaf Sassendonk

Looptijd: van 1 januari 2008 tot 31 oktober 2011

 

Wie heeft er wel eens van Graaf Sassendonk gehoord? Graaf Sassendonk was een belangrijke handelsman in de geschiedenis van de stad Zwolle. Slechts enkele mensen weten nog wie hij was, en weten dat hij een aantal geheimen had. Maar niemand wil er over praten, er zit een heel geheimzinnig tintje aan….Ricky ging op zoek naar het geheim, maar is nu ook verdwenen.

Ga jij op zoek naar Ricky en naar het geheim van Graaf Sassendonk? De tocht begint spectaculair met een vertoning van de virtuele wereld van Graaf Sassendonk. Een mysterieus zegel op de achterzijde van het interactieve doe-boek neemt je even mee terug in de tijd. Een belevenis die je niet mag missen!

Door het scannen van diverse QR-zegels in jouw interactieve doe-boek krijg je onderweg spectaculaire animaties en filmpjes te zien. Deze geven je steeds meer belangrijke aanwijzingen die je helpen om het goedbewaarde geheim van Graaf Sassendonk te ontmaskeren. Met het juist beantwoorden van de opdrachten uit het doe-boek ontcijfer je een code die de sleutel vormt tot de oplossing van het geheim. Maar dan moet je wel alle opdrachten uit durven te voeren!

Durf jij het aan? Je komt langs onverwachte en spannende locaties in Zwolle en je leert van alles over de historie van de Hanzestad.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen