Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Het Haagse Hogeschool KIO programma

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 31 mei 2013

De Haagse Hogeschool wil concreet bijdragen aan economische groei in de regio door de ontwikkeling van zogenaamde KIO programma's. KIO staat voor: kennis, innovatie en ondernemerschap. Deze programma's zijn gericht op het stimuleren van innovatie, ondernemendheid en groei in een aantal sectoren in de regio, vooral bij de MKB-bedrijven binnen die sectoren. Deze sectoren zijn: food &, flowers, creatieve industrie (ICT en telecom), zakelijke dienstverlening en het juridische cluster.

In 2005 heeeft het Lectoraat Ondernemen &, Innoveren van De Haagse Hogeschool een vernieuwend onderwijsprogramma ontwikkeld dat voorziet in de behoefte van studenten aan toegesneden programma's die hen de mogelijkheid bieden om ondernemer te worden.

Dit KIO programma beoogt om, over een periode van 4 jaar, voor deze vier sectoren en de bedrijven toegesneden programma's te ontwikkelen en uit te voeren. Dit gebeurt samen met opleidingen van De Haagse Hogeschool, het regionale MKB, ondernemersorganisaties en andere overheidsorganisaties die deze bedrijven/organisaties ondersteunen. Per sector moeten minimaal 30 bedrijven/organisaties deelnemen in een individueel traject waarin wordt gewerkt aan gezamenlijk gedefinieerde bedrijfs/organisatie- onderwijs en onderzoeksdoelstellingen

Een ander belangrijk onderdeel van het programma is het bedrijfsleven te stimuleren meer gebruik te maken van de kwalitatief hoogwaardige kennis die binnen dit gebied bestaat en deze verder te ontwikkelen.

Samenwerking tussen : De Haagse Hogeschool, Syntens en Ondernemersorganisaties als VNO-NCW, MKB Nederland, KvK's en de gemeente Den Haag.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen