Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Het Langste Strootje

Looptijd: van 1 november 2017 tot 28 februari 2018
Plattegrond van de locatie van het project

Het gaat om twee gebouwen:
- een klassieke antieke graanschuur uit begin 1900
- een recht rechtaan varkensstal met asbest
Al 20 jaar is er geen agrarische activiteit meer. Sinds 2015 is dit in ons bezit.

Aan en in de graanschuur zijn in de loop van de eeuw ruimtes bijgekomen zoals staltuimte voor koeien, opfok hokjes voor biggen en ruimtes voor landbouwmachines.
Het oude gebint is nog mooi intact en goed ze zien vanuit het middendeel van de schuur. Er hebben ooit asbestleitjes op gelegen, maar die zijn in de windhoos van 1968 van het dak geblazen. Nu liggen er bitumen golfplaten op van mindere kwaliteit.
De schuur staat op de MIP lijst is echter geen monument of beschermd dorpsgezicht. De afgelopen 20 jaar had het de functie opslag, wij hebben inmiddels toestemming er logies en activiteiten te mogen aanbieden. Doel is om geld te genereren voor de renovatie en onderhoud.
Renovatie moet nog gebeuren.

De varkensstal is in redelijke staat. er zit een knik in het dak en alle raampjes zijn kapot. Er is een asbest sanering nodig. Binnenin loopt over de gehele lengte een open giersleuf/gierkelder van ca 40m3. Het ligt gunstig t.o.v. de zon, dus het dak leent zich voor zonnepanelen. Totdat wij het kochten bood het onderdak aan een locale carnavalsvereniging.
Onze wens is herbestemmen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen