Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

De beleving van het Portaal van Vlaanderen

Looptijd: van 28 mei 2009 tot 31 december 2011

PORTAAL VAN VLAANDEREN: WORD SLUISWACHTER VOOR EEN DAG!

Ben jij al bekend met een van de leukste attracties van Zeeland? Bezoek het interactieve informatiecentrum bij het dynamische sluizencomplex. Een bezoek aan het Portaal van Vlaanderen is een unieke belevenis voor het hele gezin. Beleef een rondvaart waarbij je zeeschepen bijna kunt aanraken! Neem een kijkje in de stuurhut en kruip in de rol van de kapitein. Ontdek de werking van een sluisbrug in de achttien meter diepe brugkelder. Ben jij een echte sluiswachter?

Eén van de grootste sluizen ter wereld wordt op dit moment gebouwd in Terneuzen. Een fantastisch project waar ze hun bezoekers graag over vertellen.

Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe wordt een sluis bediend? Wat gebeurt er bij het schutten van schepen? Wat is de rol van een havenmeester of van een loods? Je krijgt antwoord op deze en vele andere vragen tijdens het Weekend van de Wetenschap.

De vrijwilligers verwelkomen je graag!

Openingstijden:
5 oktober 10.00 - 17.00 uur,
met om 10 uur een openingswoord door Gerard van Harten
6 oktober 10.00 - 17.00 uur

Tijden en tarieven:
Rondleidingen & vaartochten starten om het uur vanaf 10.30 uur.
Zowel de rondleiding als de vaartocht bedragen een uur. Een combinatie van de twee activeiten bedraagt dus twee uur.
De laatste ronde voor beide activiteiten gaat van start om 15.30 uur.

Speciale tarieven:
Tijdens het Weekend van de Wetenschap worden speciale tarieven gehanteerd.
Rondleiding: € 5,50 p.p. (normaal € 8,50 p.p.)
Vaartocht: € 10,00 p.p. (normaal € 14,00 p.p.)

Inrichten van een nieuw bezoekerscentrum bij sluizencomplex & haven van Terneuzen. Doelstelling van het project 'De beleving van het nieuwe Portaal van Vlaanderen' is om een modern, goed geoutilleerd, innovatief en financieel gezond informatiecentrum annex aantrekkelijke toeristische attractie te realiseren op het Sluizencomplex in Terneuzen. Door de realisatie van dit centrum kunnen nieuwe product-markt combinaties tot stand worden gebracht op het gebied van industrieel toerisme en kunnen nieuwe bezoekersstromen naar Terneuzen worden getrokken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen